Boris Johnson: Rusia să nu mai destabilizeze Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a precizat, vineri, înaintea unei vizite oficiale pe care o efectuează în Rusia, că relațiile dintre Londra și Moscova nu pot continua ca și până în prezent, dacă Rusia nu va înceta să încerce să destabilizeze Europa, relatează site-ul Reuters.

Vineri, Johnson va avea o întâlnire oficială cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în timpul vizitei de lucru pe care o efectuează oficialul britanic în Rusia. Această vizită oficială vine în contextul în care relațiile dintre Moscova și Londra sunt destul de reci, mai ales din pricina poziţiilor diferite ocupate de cele două state în ceea ce privește conflictele din Ucraina și Siria.

„Relațiile noastre cu Rusia nu pot continua ca de obicei, dacă Rusia continuă să încerce să destabilizeze statele europene, inclusiv Ucraina. Cu toate acestea, este vital pentru securitatea internațională să purtăm discuții, din moment ce consecințele lipsei de comunicare sunt grave. Vizita mea în Rusia vine într-un moment critic, iar noi trebuie să lucrăm împreună pentru a rezolva cele mai presante probleme globale”, a transmis ministrul britanic de Externe prin intermediul unui comunicat de presă.

Johnson a adăugat că are în plan să discute cu oficialii ruşi despre acordul nuclear cu Iranul, dar şi despre pericolul reprezentat de Coreea de Nord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...