Corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor; Un polițist de patrulare, pe mâna magistraților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un inspector al Secției Supraveghere Transport și Circulație Rutieră al Direcției de Poliție al municipiului Chișinău a IGP al MAI, va compărea în instanța de judecată pentru corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor.

Potrivit Procuraturii anticorupție, în septembrie 2014, inspectorul s-a deplasat la fața locului unui accident rutier din capitală, unde a pretins și primit de la șoferul, care se afla în stare de ebrietate, 50 de euro pentru a întreprinde acțiuni în vederea evitării tragerii la răspundere penală a ultimului.

Ulterior, inspectorul, a mai pretins suplimentar de la șofer 1.000 de euro pentru a influența colegul de serviciu, responsabil de caz, să nu pornească dosar penal pe numele șoferului, bani pe care i-a primit mai târziu, sub controlul organului de urmărire penală.

În cadrul urmăririi penale s-a mai constatat că, în perioada anilor 2007 – 2014, inspectorul, primind spre examinare materialele privind comiterea a trei accidente rutiere, a propus procurorilor refuzul în pornirea urmăririlor penale. Deși procurorii au respins propunerea și au restituit materialele pentru pornirea urmăririi penale, polițistul nu a urmat indicațiile procurorilor și nu a dispus pornirea urmăririi penale, tăinuind infracțiunile pentru a nu avea în gestiune un număr mare de cauze penale nesoluționate.

Toate materialele menționate supra au fost depistate în cadrul perchezițiilor la domiciliul inculpatului, împreună cu două cartușe de vânătoare, păstrate ilegal.

Procurorii au expediat cauza penală de învinuire a polițistului instanței de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă până la cinci ani de închisoare, precum și poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 2.886 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...