/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Popov și Volnițchi, despre remanierele din Guvern. Ce scenarii ar putea îndeplini noii membri ai cabinetului de miniștri

missing
22 decembrie 2017, ora 07:55

„Remanierile care au fost făcute sunt în strictă legătură cu anul electoral care vine. Mi-a atras atenția cuvântul tehnocrat. Este absolut  evident că prin aceste mișcări nu se cedează puterea unor tehnocrați într-un an electoral. Probabil s-a urmărit scoaterea presiunii de pe Executiv. Probabil s-a dorit distanțarea executivului de la partidul de guvernământ care va fi un actor electoral. Nu este exclus că din cei 6-7 membri noi ai Executivului minimum 2 dintre ei vor fi actori electorali care se doresc a fi puternici. Primul este cel care ține de scoaterea presiunii și detașarea unui guvern technocrat de actorul politic electoral pe care îl vom avea la anul: PD. Doi – crearea unor trambuline, unor platforme puternice a unor noi membri ai guvernului și trei – legătura ține de fortificarea capacităților electorale , politice, organizatorice, de lucru ale PD-ului într-un an electoral. Din câte am înțeles din discursul domnului Plahotniuc, lui Cebotari și Bîtcă li se rezervează un loc aparte în cadrul PDM”, susține  expectul în comunicat Igor Volnițchi.

„Alexandru Tănase este un polemist extraordinar, este un jurist. Este un foarte bun polemist și cu o credibilitate pro-europeană și pro-românească impecabilă și destul de dură față de Rusia și față de Igor Dodon. Nu se compară profilul public și potențialul mediatic al lui Alexandru Tănase și cu cel a lui Cebotari. Eu anticipez că mediile lui dnul Plahotniuc îi vor oferi lui Tănase acea platformă ca și lui Iurie Leacă, care la fel va fi avantajat. El a acceptat un portofoliu pe care nu și l-a dorit. El înțelege că ministerul de externe sunt instrumentele pe care le cunoaște, el obținând o funcție vice-priministru și el nu are nici măcar un birou. Ei se deosebesc de toți ceilalți, ei sunt versați de politică. Unul a fost prim-ministru și ministru de externe 6 ani de zile, altul a fost lider de opoziție. Ambii au fost prim-vicepreședinți PLDM”, susține Andrei Popov, președintele Institutul pentru Inițiative Strategice.

Despre remanierele din Guvern a anunțat Vlad Plahotniuc în cadrul săptămânalului briefing. Acesta a menționat că 7 miniștri vor fi schimbați din mediul tehnocrat, iar Alexandru Jizdan, Monica Babuc, Octavian Armașu și Eugen Sturza și-au păstrat fotoliile de miniștri. Dodon a semnat decretele de demitere a miniștrilor, dar noile candidaturi nu le-a acceptat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram