Toamna în care s-au numărat democrații

Alegerile locale sunt un fenomen obișnuit pentru localitățile din Republica Moldova. Campaniile electorale nu se diferențiază nici ele prea mult – aceleași promisiune de bunăstare, de schimbări pozitive în viitor și aceleași modalități de promovare ale candidaților, cu mici excepții doar.

În această toamnă, la mijloc de noiembrie, au avut loc alegeri locale în zece localități din țară: orașul Sângera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți, comuna Zârnești, comuna Plopi, comuna Ștefănești, satul Fundurii Noi, comuna Lăpușna, comuna Sărăteni, satul Căpriana și comuna Ghiliceni. Pentru funcția de primar în aceste comune, s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali. Pentru a vedea cum a decurs campania electorală și cum s-au desfășurat alegerile din acest an, am vizitat una dintre acestea – orașul Sângera.

Citește reportajul integral pe reportaje.moldova.org

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.