/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Raportul Kroll 2, discutat la „Politica” cu Natalia Morari: „Avem de-aface cu o bombă electorală”

missing
21 decembrie 2017, ora 23:32

„Traseul banilor care au plecat în luna noiembrie 2014 acum este cunoscut. Prin tranșe destul de mărișoare au plecat din Moldova preponderent spre Letonia unde au fost împărțite și au plecat în Londra. Londra, care primește zilnic sute de miliarde de dolari tranzacții, tranzacții de 20, 100, 300 milioane de dolari nu s-au observat. Din Londra au plecat în zonele off-shore. În țara prin care au plecat cei mai mulți bani în zonele off-shore, de ce autoritățile Marii Britanii nu a primit o plângere oficială din partea autorităților din Republicii Moldova? Până la ora actuală autoritățile din Marea Britanie nu au primit o solicitare oficială de intervenție, de înghețare a fondurilor, de pornire a unor proceduri, de căutare acestor făptași”, a declarat Andrei Popov, președintele Institutul pentru Inițiative Strategice.

„El cu siguranță va fi un bun subiect electoral. Cu siguranță guvernarea leagă una din două căi. Eu cred că până acum ei nu au decis pe care cale să meargă, de aceea nu am văzut careva acțiuni de genul. Avem de-aface cu o bombă electorală și probabil ea are careva dimensiuni care ies în evidență în raportul Kroll 2, nu știu dacă noi vom vedea acest lucru”, susține Igor Volnițchi.

Amintim, că în această seară a fost postat o sinteză a raportului Kroll 2, care a fost publicată pe site-ul Băncii Naționale. Sinteza este în limba engleză și are 57 de pagini. Documentul are 8 capitole care descriu analiza expunerilor băncilor fraudate în perioada 2012-2014, legătura grupului Șor dar și mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram