Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.12.2017

Parlamentul nu a susținut modificarea Constituției Republicii Moldova

Proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova nu a fost susținut de deputați, în ședința de astăzi a Parlamentului.
 
Potrivit proiectului, Curtea Constituţională urma a fi compusă din 7 judecători, comparativ cu 6 în prezent. Doi judecători urmau a fi numiţi de Parlament, doi de Guvern, doi de Consiliul Superior al Magistraturii, iar un judecător de Preşedintele Republicii Moldova. În prezent, șeful statului nu are acest drept.
 
O altă modificare se referea la perioada mandatului judecătorilor Curții Constituționale care urma a fi majorat de la 6 ani la 9 ani.
 
De asemenea, proiectul prevedea că mandatul judecătorilor Curţii Constituţionale aflaţi în exerciţiul funcţiei la data intrării în vigoare a prezentei legi urma a fi prelungit cu 3 ani.
 
Pentru modificarea Legii supreme au votat, în lectură finală, 53 de deputați din cei prezenți. Pentru modificarea Constituției Republicii Moldova e nevoie de votul a 2/3 de parlamentari, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus