Bălțiul, plin de gunoi! Compania responsabilă de salubrizare s-a retras, acuzându-l pe Usatât de presiune

Scandalul privind evacuarea deșeurilor din Bălți capătă noi proporţii. Consiliul municipal a decis ca de acest lucru să se ocupe Direcția Reparații Drumuri, după ce compania contractată a încetat să mai colecteze gunoiul, din cauza presiunilor primarului Renato Usatîi.

Pe de altă parte, întreprinderea municipală nu poate face față volumului mare de lucru, deoarece dispune de doar trei autospeciale.

“Sunteți siguri că nu vom ajunge în situația în care mașinile nu vor reuși să evacueze tot gunoiul din oraș”, a spus consilierul municipal Bălți, Vitalii Povonschii.

“Nu pot să confirm că într-o zi, două, trei sau într-o săptămână vom controla această situație”, a spu viceprimarul municipiului Bălți, Igor Șeremet.

Șeful Direcției Reparații Drumuri Bălți, Serghei Pcela, a declarat că, pentru a transporta la timp gunoiul, sunt necesare încă cel puțin cinci autospeciale. O astfel de mașină costă 35 de mii de euro. Deocamdată, întreprinderea se descurcă cu parcul de autospeciale pe care îl are în gestiune.

“Noi nu suntem gata să evacuăm gunoiul cu aceste mașini, dar urmează această tehnică să o reparăm. Doar că pentru aceste lucrări va fi nevoie de mult timp și bani. Noi evacuăm zilnic undeva 30 – 40 la sută din volumul total al deșeurilor”, a spus șeful Direcției Reparații Drumuri Bălți, Serghei Pcela.

Până acum, de evacuarea deșeurilor se ocupa o companie privată. Conducerea acesteia spune că și-a sistat activitatea din cauza presiunilor penalului fugar, Renato Usatîi.

“Două săptămâni în urmă, ne-au făcut 50 de procese verbale la care nu le place cum sunt containerele, nu le place cum se evacuează gunoiul. Noi am lucrat cu zece autospeciale și plus tehnică adăugătoare”, a spus șeful unei companii de salubritate, Andrei Musteață.

Compania care evacua deșeurile din Bălți și-a sistat activitatea acum o săptămână. Totodată, aceasta a scos tomberoanele care au fost instalate de ei. Zilnic, întreprinderea evacua în jur de 800 de metri cubi de gunoi

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.