/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Vitalie Pîrlog a depus jurământul pentru șefia SIS. Au votat democrații, neafiliații și cei din grupul PPEM

missing
21 decembrie 2017, ora 18:21

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova”, a spus Vitalie Pîrlog, director SIS.

Deși a fost atacat cu întrebări incomode, cele 55 de voturi ale democraților, popular-europenilor și ale neafiliaților au fost suficiente pentru a-l instala în fotoliul de șef al Serviciului de Informații și Securitate pentru următorii 5 ani.

„Pe dvs nu vă jenează acei care au semnat, majoritatea din cei care au semnat, scuze, Raisa, despre mata eu nu vorbesc, care au semnat inițiativa de a vă propune pe dvs în funcția respectivă?”, a întrebat Vladimir Voronin, deputat PCRM.

„Această inițiativă putea fi promovată și de alți deputați, inclusiv din fracțiunea PCRM”, a răspuns Vitalie Pîrlog.

„Dacă noi avea să vă propunem, dle Pîrlog, democrații nu era să vă voteze”, a replicat Voronin.

„Dl Pîrlog are o experiență bogată de lucru, a trecut așa școală, cum a spus și dl Vladimir Nicolaevici”, a menționat Dumitru Diacov, vicepreședintele fracțiunii PDM.

„A spus că e un elev bun și foarte bine că vine din partea PD-ul, că altfel nu ar fi fost votat, dacă ar fi din partea PCRM-ului. Așa că îmi pare rău, dar trebuie să spun un lucru care nu e pe sufletul meu: Trăiască comuniștii și elevii lor”, a susținut Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PCRM.

„Trebuia să începeți de la Lenin atunci, dle Ghimpu”, a spus Andrian Candu.

La ultimele alegeri parlamentare, Vitalie Pîrlog a candidat pe listele PCRM, iar, recent, când Oxana Domenti și-a depus mandatul, acesta urma să-i ocupe locul. Vitalie Pîrlog a refuzat însă propunerea.

„A fost neașteptat pentru noi. Îmi pare ciudată alegerea majorității parlamentare. Nu trebuie, pur și simplu, de acoperit o gaură, trebuie de ales după anumite calități utile pentru această funcție. Poate au văzut ei ceva”, a menționat Oleg Reidman, vicepreședintele fracțiunii PCRM.

Între anii 2006-2009, Pîrlog a ocupat fotoliul de ministru al Justiției în guvernul comunist. După căderea comuniștilor, el a fondat organizația non-guvernamentala „Alianța pentru Justiție și Drepturile Omului”, unde și astăzi figurează în calitate de președinte. „Ziarul de Gardă” a scris că, în calitate de președinte al acestei asociații, Pîrlog l-a reprezentat la CEDO pe Oleg Voronin, fiul liderului PCRM. Jurnaliștii de investigație susțin că Pîrlog are o casa de milioane și mașina împrumutată. El a spus însă că și-a cumpărat imobilul cu mult după ce a renunțat la funcția de ministru. INTRA CARTON În declaraţia sa de venit, depusă în 2013, când a candidat la funcţia de procuror general, Pîrlog a indicat venituri de 135 de mii de lei. EXTRA CARTON El a mai indicat atunci o casă de aproape 180 de metri pătrați. Casa lui Pîrlog are două niveluri și se află pe str. Ciocârliei din Chişinău, acolo unde locuiește și Oleg Voronin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram