A prezentat două pașapoarte cu identități și cetățenii diferite; Un bărbat, reținut la frontiera de stat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean în vârstă de 42 de ani al Federației Ruse, care se legitima cu identitate străină pe teritoriul Republicii Moldova a încercat să treacă ilegal frontiera de stat. În urma investigațiilor s-a constat că suspectul a folosit la traversarea frontierei două pașapoarte cu identități și cetățenii diferite.

Potrivit poliției de frontieră, la sfârșitul lunii noiembrie curent, prin Aeroportul Internațional Chișinău, un pasager al rutei Sankt-Petersburg-Chișinău, s-a prezentat la controlul de frontieră cu pașaportul cetățeanului Federației Ruse. Ulterior, aceiași persoană a avut o tentativă de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, cu ruta Chișinău-Bruxelles, în baza unui pașaport, eliberat de către Țările de Jos (Olanda) pe numele unui cetățean străin.

Până la luarea deciziei pe caz, în data de 16 decembrie curent acesta a avut a doua tentativă de trecere a frontierei, prin punctul de trecere feroviar „Vălcineț”.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 550 la 950 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la cinci ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...