Șomerii care beneficiază de ajutor social, vor presta, la solicitarea primarilor, activități în folosul comunității

munca-in-folosul-comunitatii
Foto: Renasterea Banateana

Șomerii care primesc ajutor social de la stat vor trebui să presteze muncă în folosul comunității la solicitarea primarului. Proiectul de lege a fost votat în a doua lectură de către Parlament. 

Potrivit secretarului de stat, Anastasia Oceretnîi, în cazul în care, persoanele vizate refuză să se conformeze regulilor, vor primi avertismente și chiar riscă să rămână fără ajutor social.

Serviciile prestate de către șomeri, se vor desfășura cu respectarea duratei normale a timpului de muncă şi a normelor de securitate şi sănătate. Orele pentru prestarea activităţilor de interes comunitar se vor calcula proporţional cuantumului ajutorului social de care beneficiază familia, dar nu vor depăşi 40 ore pe lună.

Nu vor fi supuși muncii în folosul comunității, şomerii din familiile, care beneficiază de ajutor social de până la 30% (288 lei) din nivelul venitului lunar minim garantat, care în prezent este de 961 lei. La fel, și şomerii care se află în situaţie ce nu permit antrenarea în activităţi de interes comunitar.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente