/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Parlament sau pușcărie? Mihai Ghimpu: „Nu te salvează gardul când se ridică poporul”

missing
21 decembrie 2017, ora 17:42

„A fost luată o decizie după vandalizarea clădirilor. E nevoie să protejăm instituțiile statului, pentru că, uneori, situația poate ieși de sub control”, a spus Valeriu Ghilețchi, președintele grupului PPEM.

„Aici nu e pușcărie, aici e loc public”, a menționat Valerian Bejan, deputat PL.

„Personal, sunt adeptul ca să fie ceva de genul unui gazon îngrijit, fără garduri. Este mult mai frumos, aș zice eu”, a susținut Grigore Novac, deputat PSRM.

„Îmi pare rău, nu cred că îi era locul, pentru că guvernanții nu trebuie să se ascundă de cetățeni. Dacă se ascund, e grav de tot”, a declarat Iurie Țap, deputat PLDM.

„Nu te salvează gardul în cazul în care se ridică poporul. Pe nimeni nu salvează. Nici tunurile, nici tancurile nu salvează. Așa că gardul, cu atât mai mult”, a spus Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PL.

„Și mai ciudată este suma alocată construcției gardului – 5 milioane de lei. Asta în timp ce acest Parlament nu găsește bani pentru mărirea pensiei invalizilor, de exemplu”, a menționat Elena Bodnarenco, membru al fracțiunii PCRM.

„Nu pot să comentez deciziile unor specialiști. Nu sunt nici constructor, nici membru al comisiei de securitate”, a susținut Valentina Buliga, secretar al fracțiunii la PCRM.

Solicitați de TV8, responsabilii de la Ministerul Economiei ne-au spus că nu știu cât costă construcția gardului, precizând că lucrările fac parte dintr-un proiect mai vast de reconstrucție a clădirii Parlamentului. Portalul newsmaker.md scrie însă că acesta ar urma să aibă o înălțime de 2,5 metri, costul fiind de aproape 5 milioane de lei.

Reporter: Anastasia Antoceanu
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram