Primarul de Drepcăuţi, trimis în judecată. A pretins de la un om de afaceri 50 % din firma agricolă pe care acesta o deţinea

Primarul satului Drepcăuţi, raionul Briceni, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 % din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea.

Potrivit rechizitoriului, acesta este acuzat că, în cursul anului 2015, activând în calitate de primar al satului Drepcăuţi raionul Briceni, a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 la sută din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea sau dreptul de folosinţă asupra terenurilor arabile cu suprafaţa de 688 ha, arendate de către acest agent economic de la locuitorii satului Drepcăuţi.

În schimbul acestor bunuri şi avantaje, primarul susţinea că poate influenţa anumite persoane cu demnitate publică pentru favorizarea intereselor respectivului agent economic în cadrul examinării litigiilor civile şi proceselor penale în care era atras. În caz contrar, primarului, potrivit afirmaţiilor acestuia, va interveni pentru ca litigiile să fie soluţionate în defavoarea firmei acestuia.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani, precum şi poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 12935 lei

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.