07:46:53 25.04.2024
Stiri

R. Moldova primește de la UE cu circa 10 milioane de euro mai PUȚIN, pentru că Guvernul NU a îndeplinit toate condițiile

Economie 21.12.2017 16:19 Vizualizări1682 Autor: Ziarul National
R. Moldova primește de la UE cu circa 10 milioane de euro mai PUȚIN, pentru că Guvernul NU a îndeplinit toate condițiile


R. Moldova va primi de la Uniunea Europeană suma de 36,3 milioane de euro pentru implementarea acordului DCFTA (Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) între UE și Republica Moldova, reformei Poliției, a politicii finanțelor publice, a liberalizării regimului de vize cu Europa, dar și pentru dezvoltarea rurală și a agriculturii (ENPARD).

Suma este cu aproape zece milioane mai mică decât cea convenită anterior, fiindcă autoritățile R. Moldova au „îndeplinit parțial” condițiile prevăzute în acordurile dintre UE și autoritățile de la Chișinău, arată un comunicat de presă al Delegației UE la Chișinău.

Banii care vor veni în R. Moldova sunt destinați pentru crearea mai multor locuri de muncă, majorarea exporturilor spre UE, consolidarea administrației publice, îmbunătățirea serviciilor polițienești, precum și accelerarea dezvoltării rurale.

Într-un comunicat de presă la același subiect, Guvernul susține că „Republica Moldova a realizat mai multe reforme sectoriale stipulate în acordurile de asistență bugetară cu UE, a îmbunătățit modalitatea de gestionare a finanțelor publice, iar procesul de pregătire a bugetului a devenit mai transparent”.

Printre condițiile pentru continuarea suportului bugetar și în anul 2018 se numără lupta cu corupția, reformarea sectorului justiției, respectarea tuturor mecanismelor democratice, implementare Acordului cu FMI și realizarea altor reforme importante.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md