Primarul de Drepcăuţi, trimis în instanță pentru trafic de influenţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarului satului Drepcăuţi, raionul Briceni este acuzat de trafic de influenţă. Cauza penală de învinuire a fost trimisă în istanţa de judecată.

Potrivit Procuraturii, suspectul este acuzat că, în cursul anului 2015, activând în calitate de primar al satului Drepcăuţi raionul Briceni, a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 la sută din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deținea sau dreptul de folosință asupra terenurilor arabile cu suprafața de 688 ha, arendate de către acest agent economic de la locuitorii satului Drepcăuţi.

În schimbul acestor bunuri şi avantaje, primarul susţinea că poate influenţa anumite persoane cu demnitate publică pentru favorizarea intereselor respectivului agent economic în cadrul examinării litigiilor civile şi proceselor penale în care era atras. În caz contrar, potrivit afirmaţiilor acestuia, va interveni pentru ca litigiile să fie soluționeze în defavoarea firmei acestuia.

Pentru aceste acțiuni, legislaţia prevede amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unități convenționale sau închisoare de până la cinci ani, precum și poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 12.935 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...