Libertate la prețul unui brad. Participă la licitație și câștigă cel mai Brad dintre toți brazii

Ana Chiricioc

O companie locală ce se ocupă cu vânzarea și livrarea brazilor artificiali a dat startul unei licitații online ce are un scop caritabil. Persoana care va oferi cea mai mare sumă se va alege cu un brad de 1,8 metri, iar banii vor fi donați unei persoane cu nevoi speciale pentru cumpărarea unui scaun rulant nou și construirea unei rampe ce i-ar permite să iasă din casă.

Verde înseamnă mișcare. Omulețul verde de la semafor indică mișcare. Bradul simbolizează viață. Bradul este verde. Brad, respectiv verde, respectiv mișcare, respectiv viață.

Aceasta a fost o încercare de a construi un șir logic în jurul unui element, și anume bradul. Nu-i chiar logic acest șir. De fapt, multe lucruri nu-s logice.

Logic ar fi toți să poată trece strada, toți să poată vedea bradul/brazii Primăriei/Guvernului, toți să poată ieși din casă. Logic ar fi peste tot să existe rampe accesibile, logic ar fi ca rampele acestea să fie construite corect, logic ar fi ca persoanele cu nevoi speciale să beneficieze de un scaun cu rotile, dar nu-i logică peste tot, și nici măcar feerie. Dar există brazi deosebiți.

Ana Chiricioc este o tânără de 25 de ani care are o dizabilitate locomotorie severă. Are studii superioare, are pasiuni și majoritatea timpului și-l petrece în camera sa. Scaunul rulant nepotrivit nu-i permite nici măcar să se deplaseze până la bucătărie. Părinții întotdeauna au susținut-o, însă cu vârsta le vine tot mai greu să o ducă în brațe până afară cu tot cu scaunul rulant, aceasta deoarece în blocul respectiv nu există rampă.

 

Ramin Mazur/Geam Session
Ramin Mazur/Geam Session

Pentru a înțelege mai bine cum decurge o zi din viața Anei, vezi acest video realizat de Newsmaker.md

O companie locală ce se ocupă cu vânzarea și livrarea brazilor artificiali a decis cu ocazia sărbătorilor să organizeze o licitație a unui brad cu scopul de a o ajuta pe Ana să beneficieze de un scaun rulant nou și o rampă accesibilă.

Bradul are 1,8 metri, licitația pornește de la suma de 400 de lei, iar fiecare persoană care participă are dreptul să ridice suma cu 5 lei până la 50 de lei.

Licitația durează până pe data de 24 decembrie 23.59.

Dacă încă nu ai procurat brad sau te gândești să-i dăruiești cuiva un brad, sau crezi că unde-i unul este loc și pentru al doilea, indiferent de ce motiv ai avea, acum ai șansa să te alegi cu cel mai Brad dintre toți brazii Moldovei…, iar la capitolul brazi chiar avem o istorie bogată.
E un brad care va însemna libertatea pentru Ana. E ca și cum ai avea Statuia Libertății în colțul din stânga al salonului… deși nu, mai frumos. Nu-i o libertate metaforică, e una „palpabilă”. O libertate din care pornesc zeci de alte libertăți.

Participă la licitație și poți avea bradul care merită să devină legendă, să fie transmis din generație în generație. Unui astfel de brad nici stea nu-i trebuie.

Mai multe detalii, aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Djein Vacari
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente