Cutremur de 5,2 grade în Iran: Ultimul bilanţ al victimelor anunţă doi morţi şi 100 de răniţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 a fost resimţit miercuri noaptea la Teheran şi în mai multe provincii din nordul Iranului, însă seismul pare să nu fi provocat pagube majore şi nici victime, potrivit primelor informaţii, relatează AFP.

O femeie şi o fată au fost ucise, iar alte aproximativ 100 de persoane au fost rănite în panica provocată de un cutremur în Iran, relatează AFP.

Epicentrul a fost localizat la aproximativ 40 de kilometri vest de capitala iraniană.

„Nu sunt pagube, potrivit informaţiilor disponibile, însă replici sunt posibile în timpul nopţii (de miercuri spre joi)”, a anunţat Ambasada Franţei pe contul de Twitter, îndemnând să se consulte sfaturi în domeniul siguranţei.

Potrivit televiziunii publice iraniene, seismul a fost resimţit în provinciile Teheran, Alborz, Qom, Ghazvin, Mazandaran şi Markazi, în nordul Iranului.

„Cerem oamenilor să rămână calmi, în măsura în care circulaţia ar putea, prin ea însăşi, să creeze probleme”, a declarat la televiziune Mortza Salimi, şeful operaţiunilor de salvare ale Semilunei Roşii iraniene, în contextul în care numeroase vehicule au început să circule brusc pe străzi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...