Europarlamentarul Alberto Cirio a vizitat Orheiul și s-a întâlnit cu Ilan ȘOR

Co-președintele Comisia pentru integrare economică, apropiere legislativă și convergență cu politicile UE, Euronest, membru al Partidului Popular European al Parlamentului European, membru al delegației din cadrul Comisiei parlamentare pentru asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova, Alberto CIRIO, s-a întâlnit cu primarul de Orhei, președintele Partidului “ȘOR”, Ilan ȘOR.

Vizita deputatului european în Moldova a avut loc la invitația lui Ilan ȘOR, și, în urma unei înțelegeri preliminare, convenită la data de 4 octombrie în cadrul vizitei Primarului de Orhei, la Parlamentul European.

În cadrul vizitei, deputatul european s-a familiarizat cu situația din Orhei și proiectele implementate de echipa lui Ilan ȘOR. Totodată, au fost discutate strategiile de dezvoltare și implementare a proiectelor comune ale Partidului „ȘOR” și partidelor politice din cadrul Parlamentului European.

Deputatul European, Dl. CIRIO a apreciat pozitiv programele de infrastructură și sociale implementate în mun. Orhei, subliniind faptul că, un politician a reușit să obțină rezultate concrete, realizându-și cu succes promisiunile electorale.

În acest context, Alberto CIRIO a atras atenția asupra faptului că prin rezultatele concrete obținute în ultimii doi ani, autoritățile din Orhei au realizat mult mai multe pentru locuitorii orașului în sensul apropierii de Uniunea Europeană, decât oricare alți politicieni cu promisiunile lor în 20 de ani.

Totodată, oficialii europeni au vizitat Centrul de Plasament pentru animalele fără stăpân din Orhei,  care, deja, funcționează de mai bine de doi ani.

Atât deputatul european, cât și reprezentantul companiei italiene “Morando”, specializată în producția de hrană pentru animale pentru clasa super-premium, domnul Omar Oggero, nu numai că au apreciat înalt activitatea Centrului, dar au pregătit și o supriză, oferind un lot de hrană adusă din Italia.

Părțile și-au împărtășit convingerea că o societate umană poate fi numită civilizată numai dacă are grijă de frații săi mai mici, de animalele de companie, pentru care poartă răspundere.

Centrul de Plasament a animalelor fără stăpân a fost deschis, imediat după ce Ilan ȘOR a devenit Primar de Orhei.

În prezent, acesta oferă un adăpost modern pentru sute de câini. Proiectul este unic în Republica Moldova și a contribuit la scăderea semnificativă a numărului de animale abandonate în oraș și în suburbiile Orheiului.

Vizita delegației europene a fost convenită și anunțată la începutul lunii octombrie, în cadrul vizitei Primarului de Orhei, Ilan ȘOR, la Parlamentul European.

sursa: partidulluisor.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare