Unul dintre activiștii Partidului Nostru părăsește formațiunea și îl acuză pe Usatîi de trădare

Unul dintre activiștii partidului condus de Renato Usatîi, Felix Grinku, a anunțat că părăsește formațiunea și l-a acuzat pe fostul său lider că l-a trădat, la fel cum a făcut și cu alți membri de partid. Într-o scrisoare postată pe Facebook , Grinku îl acuză pe Usatîi că a fugit la Moscova și a lăsat partidul în haos, că nu are nici viziuni pentru dezvoltarea țării, nici oameni care ar putea să o conducă.

„Noi am luptat alături de așa oameni ca Usatîi și Petrenco, care ne-au promis că ne vor fi alături până la sfârșit. Și unde sunt ei acum? Noi am crezut în ei și în apelurile lor. Noi am rămas și am continuat lupta. Dar unde e Usatîi? Renato ne-a părăsit și a fugit ca un laș. Și unde este „patriotul” nostru Petrenco? Acesta i-a întrecut pe toți, a trădat echipa și a fugit în Germania, la îndrăgitele sale marșuri ale minorităților sexuale. Două neveste care au fugit! Noi ne-am transformat în „carne de tun” și rezerviști ai ambițiilor personale ale lui Renato Usatîi și Grigore Petrenco”, scrie Grinku.

Fostul activist al „Partidului Nostru” spune că în partid e o dezordine și nu există un program clar de dezvoltare a țării, iar conducerea formațiunii nu are o viziune în acest sens, la fel cum nu există oameni care ar putea să conducă țara. Grinku susține că partidul este plin de mincinoși, care se gândesc doar la îmbogățire.

„În conducerea partidului domnește un haos și o dezordine, nu există o poziție clară pe multe subiecte, nu există un program adecvat politic și economic de dezvoltare a țării. Dar, cel mai important, nu există o echipă aptă să conducă țara, nu există economiști, conducători, politicieni și manageri de nivel mediu. În jurul lui Renato Usatîi s-au adunat niște indivizi mincinoși și invidioși, care în permanență organizează comploturi pentru a se îmbogăți și a-i înlătura pe cei incomozi. Lor le convine că Renato Usatîi este departe, la Moscova și nimeni nu le încurcă să arate o imitație a muncii”, adaugă Felix Grinku.

La fel, acesta mai notează că toată așa-zisa luptă a „Partidului Nostru” cu guvernarea se limitează doar la Facebook, lucru care irită deja oamenii.

„Toată lupta politică a „Partidului Nostru” demult s-a redus la facebook și se limitează la înjurăturile și expresiile ofensatoare despre Vitalie Proca, fapt ce irită deja oamenii. Iar reportajele despre „vânătoare și pescuit” în timpul „ciumei” creează o stare de greață”, subliniază fostul activist al „Partidului Nostru”.

Felix Grinku a fost reținut anul trecut, fiind cercetat penal pentru escrocherie. Acesta s-a arătat deranjat și de faptul că de când a ajuns în detenție, Usatîi a promis ajutor pentru familia sa, dar nu a mișcat un deget. Grinku își încheie scrisoarea prin constatarea că Usatîi corespunde poreclei care i-a fost dată de internauți – ”balabol”, pentru că nu își onorează promisiunile. „Adevărul este că tu, Renat, ești un laș și un balabol”, a scris fostul activist al formațiunii ”Partidul Nostru”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.