Coreea de Nord neagă că ar fi fost în spatele atacului cibernetic WannaCry

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a negat, joi, că Phenianul ar fi fost în spatele atacului cibernetic WannaCry, în contextul în care SUA acuzaseră Coreea de Nord că ar fi fost direct responsabilă pentru acest atac, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

„Aşa cum am spus în mod clar în repetate ocazii, nu avem nicio legătură cu atacurile cibernetice şi nu simţim nevoia să răspundem unor asemenea acuzaţii absurde venite din partea SUA”, a declarat oficialul nord-coreean, adăugând că acuzaţiile Washingtonului reprezintă un act de provocare politică serioasă împotriva Coreei de Nord, pe care Phenianul nu îl va tolera.

În urmă cu câteva zile un oficial de rang înalt de la Casa Albă preciza acuza Coreea de Nord că este „în mod direct responsabilă” pentru atacul cibernetic cu virusul de tip ransomware WannaCry, din luna mai, în urma căruia au fost afectate companii şi instituţii publice din întreaga lume.

Mai mulţi experţi în securitatea cibernetică, precum şi autorităţile britanice, au ajuns deja la concluzia că Phenianul a fost cel mai probabil responsabil pentru atacul cibernetic care a afectat peste 300.000 de computere din 150 de ţări, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi în România.

Atacurile cibernetice au afectat Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx, Deutsche Bahn şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume.

Iniţial, atacul a părut a fi un atac tipic cu un virus informatic care blochează computerele şi solicită plăţi pentru deblocare în moneda virtuală Bitcoin. Ulterior, unii experţi au ajuns la concluzia că cererea de răscumpărare avea rolul de a masca o intenţie mult mai distructivă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...