Plahotniuc şi Botnari, declarați „cetățeni de onoare” în satul Zahoreni; Primarul dezvăluie că se simte „ca la el acasă” în cabinetul oligarhului, iar Botnari a promis să facă drum până la biserică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul şi liderul Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari, fostul deputat poreclit „borsetka”, cunoscut ca fiind unul din cei mai de încredere oameni ai lui Plahotniuc, şi preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub, au devenit cetățeni de onoare ai satului Zahoreni, raionul Orhei, dinstincții oferite cu ocazia aniversării a 440 ani de la prima atestare a satului Zahoreni. Liderul PD nu a fost prezent la festivitate pentru a-și lua diploma, dar primarul localităţii, Vasili Cojocari, spune că se duce în cabinetul oligarhului ca la el acasă.

Într-un interviu pentru Jurnal De Chișinău, primarul satului Zahoreni, raionul Orhei, Vasili Cojocari, că cei trei s-au ales cu câte o panglică şi o diplomă de „câteva copeici pe care am scris-o noi”. „N-am dat nimic altceva. Dl Botnari a promis că ne face în 2018 drumul până la Sfânta Biserică. Jumătate de kilometru de drum asfaltat”, dezvăluie primarul.

Edilul spune că din doi liberali din Consiliul local unul s-a împotrivit să fie desemnaţi Plahotniuc şi Botnari cetăţeni de onoare. „Nu. Au votat. S-a abţinut doar o doamnă care lucrează la poştă. Avem doar două liberale. Dna Liubov Lupaşcu a zis că nu îl cunoaşte pe Botnari şi s-a abţinut”, mai spune primarul.

Acesta mai spune că, Botnari ajută foarte mult satul, iar în cabinetul lui Plahotniuc, Cojocari se simte ca la el acasă.

„Ori de câte ori discut cu el, ne întreabă ce să mai facem, ce ne trebuie. Dacă noaptea îl sun, noaptea îmi răspunde. Aşa om cumsecade n-am mai văzut. Vorbesc de el ca persoană, nu mă uit din ce partid e. El poate să se ducă în partidul Maiei Sandu şi tot pe Botnari o să-l aleg. L-am sunat la miezul nopţii să-mi ducă un om cu aviaţia sanitară, că era gata. Şi acum îi jiu. Nu ştiau copiii lui cum să-l găsească să-i mulţumească”, spune primarul.

„Eu mă duc la dânsul în cabinet ca la mine acasă. Ce îmi trebuie îmi dă. E bravo. E un om de aur”, a conchis primarul despre Plahotniuc, care nu a fost niciodată în satul Zahoreni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...