De sărbători unele categorii de persoane vor circula la frontieră pe banda de trece a Corpului Diplomatic

_mg_9222

În perioada sărbătorilor de iarnă se estimează creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloace de transport în toate punctele de trecere a frontierei. Pentru a preveni îngreunarea circulației la frontieră și a evita formarea rândurilor, Poliția de Frontieră a dispus o serie de acțiuni suplimentare de lucru și reamintește din recomandările menite să susțină participanții la traficul transfrontalier.

În cele mai solicitate puncte de trecere fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În acest sens, vor fi amplasate echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie. Pentru informarea participanților la trafic cu copii au fost reinstalate panourile ce indică direcția de deplasare a acestora.

La solicitarea administrației publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Activitatea dată va simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Totodată, în zilele în care se va atesta un număr mai mare de călători, elevii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei vor oferi ajutor polițiștilor de frontieră în dirijarea circulației prin PTF și comunicarea nemijlocit cu participanții la traficul transfrontalier. Suplimentar, la decizia conducerii Poliției de Frontieră s-au sistat concediile angajaților și s-au format rezerve din inspectori de frontieră, care sunt pregătiți să intervină în situațiile de un aflux de călători.

În vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, prin menținerea sub control a situației operative, se vor mări numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea traseelor naţionale şi frontierei de stat, și se vor intensifica relaţiile de conlucrare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente