Pentru „limba moldovenească” Dodon va scoate poporul în stradă, pentru suspendarea sa din funcție – NU

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon nu va scoate poporul în stradă nici dacă actuala guvernare îl va suspenda de mai multe ori din funcție, deoarece, spune el, nu vrea să fie pradă emoțiilor și să cadă în capcana guvernării. Totuși, Dodon este gata pentru proteste stradale, iar acestea vor fi organizate doar pentru apărarea lucrurilor esențiale, cum ar fi apărarea „limbii moldovenești”, spune şeful statului.

În cadrul unei emisiuni televizate, Dodon a anunțat că nu-și va chema susținătorii să iasă în stradă la proteste în cazul unei eventuale suspendări din funcție, declarându-se convins că „situația se va redresa”.

Totuși, pentru „limba moldovenească” care se află pe ultima sută de metri de a fi schimbată din Constituție cu sintagma „limba română”, Dodon spune că va ridica tot poporul în stradă.

„Suntem încrezători că situația se va redresa. Dacă voi chema oamenii în stradă pe motiv că am fost suspendat pentru o anumită acțiune, poporul va spune: „iată Dodon s-a supărat și cheamă lumea în stradă”. Eu sunt gata să chem poporul la proteste doar pentru lucruri esențiale, cum ar fi limba moldovenească. Pentru asta (pentru limbă – n.r.) se poate face orice, căci Ștefan cel Mare și poporul au luptat mereu pentru limbă, patrie și țară”, a declarat Dodon.

În context acesta a declarat că, în ultimul timp, este supus unor presiuni fără precedent, dar îşi ţine „emoțiile” în frâu.

Amintim că, acum o săptămână Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă de modificare a articolului 13 din Constituția Republicii Moldova prin substituirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu „limba română”. Această decizie a provocat nemulțumire președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon care atenționează că va face tot posibilul pentru ca acest proiect să nu ajungă lege.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...