/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mihai Ghimpu, despre gardul din jurul Parlamentului: „E pur și simplu așa, ca să fie frumos, gospodărește”

missing
21 decembrie 2017, ora 12:07

„Eu vreau să vă spun că acest gard, în cazul în care se va continua politica asta de strangulare, nu va salva pe nimeni. Furia poporului nu o oprește nici tancurile, nici tunurile, cu atât mai mult gardul. Dar, nu cred că acest gard este făcut pentru aceasta. Aproape majoritatea parlamentelor, inclusiv democratice, din Europa au garduri. E pur și simplu simbolic, unde deodată se înțelege că este o instituție, așa cum fiecare gospodar la țară își îngrădește curtea, nu pentru aceea că el este un dictator înăuntru. Este așa un act gospodăresc. Nu văd eu problema în gard, că din cauza asta se tem de popor. Poporul dacă o să vrea să măture puterea o să o măture cu tot cu gard și asta noi cunoaștem. Nu poate opri nimeni sute de oameni nici tancurile nici tunurile. E pur și simplu așa, ca să fie frumos, gospodărește. O să vedem ce fel de gard, dacă o să fie făcut din tunuri și tancuri sau o să fie un gard așa frumos, un design foarte frumos nu văd nimic în asta”, a comentat Ghimpu gardul care se construiește împrejurul parlamentului.

Întrebat a cui a fost inițiativa, Ghimpu a spus că nu știe, că poate s-a discutat, dar el atunci nu a fost. Acesta a precizat că a văzut că s-a oprit construcția gardului. „A turnat numai betonul, poate urmează să aducă gardul de unde a adus bradul. Cine știe, o să vedem. Dar nu mi-aș dori ca gardul să arate ca bradul”, a declarat Ghimpu.

Potrivit newsmaker.md, legislativul Republicii Moldova îşi ridică în jurul său un gard de 240 de metri lungime şi 2,5 metri înălţime, care va costa 5 milioane de lei. Responsabilii spun că lucrările care au început deja de trei săptămâni fac parte din proiectul „de reconstrucţie a clădirii”, elaborat în 2009. Reprezentanţii guvernului însă afirmă că e vorba de „o apărare a teritoriului adiacent Parlamentului”.

Potrivit proiectului urmează să fie îngrădit teritoriul dintre străzile Sfatul Țării, Corobceanu și Maria Cebotari. Fundamentul gardului va fi din granit, iar partea de sus din metal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram