Loeb, în vârstă de 43 ani, retras din WRC în 2012, după ultimul său titlu mondial, dar a mai concurat parţial în 2013 (4 curse) şi 2015 (o cursă). El urmează să piloteze în 2018 unul dintre bolizii Citroen în Raliurile Mexicului, Corsicii şi Cataloniei.

"Senzaţiile unui raliu sunt cele mai puternice pe care le-am cunoscut şi mi-am dorit să concurez cu aceste noi modele WRC. Este plăcut să pot face aceasta alătură de echipa cu care am câştigat totul. Nu am aşteptări, singurul meu obiectiv este să mă bucur de această experienţă", a precizat Loeb într-un comunicat difuzat de Citroen Racing.

Nord-irlandezul Kris Meeke va lua parte la toate cele 13 curse din sezonul viitor, ca pilot principal al echipei Citroen, în timp ce irlandezul Craig Breen va concura la rândul său în 10 curse.

Citroen va mai avea în competiţie o a treia maşină, pilotată de Khalid Al-Qassimi din Emiratele Arabe Unite, însă acesta va participa doar la câteva curse din WRC, din cauza celorlalte competiţii în care este angrenat, inclusiv Raliul Dakar din luna ianuarie, la care va fi prezent şi Sebastien Loeb, alături de echipa Peugeot.