08:09:34 20.04.2024
Stiri

Vitalie Pârlog a fost ALES în calitate de director al SIS. Acesta a depus JURĂMÂNTUL în fața Parlamentului

Politică 21.12.2017 11:36 Vizualizări1731 Autor: Ziarul National
Vitalie Pârlog a fost ALES în calitate de director al SIS. Acesta a depus JURĂMÂNTUL în fața Parlamentului


Fostul ministru al Justiției și președinte al Comisiei pentru Controlul Fișierelor din cadrul INTERPOL, Vitalie Pârlog, a fost ales astăzi în calitate de director al Serviciului de Informații și Securitate. Vitalie Pârlog a fost ales cu votul a 55 de deputați din majoritatea parlamentară. Noul director a depus deja jurământul în Parlament.

Chiar dacă l-a lăudat pe Pârlog, comunistul Vladimir Voronin nu a votat pentru candidatura propusă de 10 deputați din coaliția de guvernare. „Noi nu suntem răi, dar cum v-ați simțit atunci când ați văzut cine a semnat inițiativa prin care ați fost propus în funcție?”, a întrebat Voronin.

„Această inițiativă putea fi susținută și de alți deputați, inclusiv din PCRM. Eu nu am acceptat imediat această propunere. Am analizat-o foarte bine. În cele din urmă, am decis să accept și să contribui la dezvoltarea instituției în vederea asigurării securității statului. Am o experiența, inclusiv grație aportului dumneavoastră”, a spus Pârlog.

Voronin a replicat că Pârlog nu ar fi avut nicio șansă la această funcție, dacă era propus de PCRM. „Eu știu că domnul Pârlog este un jurist de forță și sper că va încerca să facă în așa fel, încât SIS să activeze conform legislației”, a conchis Voronin.

La rândul lor, liberalii l-au îndemnat pe Vitalie Pârlog să treacă testul la poligraf, însă spicherul Andrian Candu a sugerat aducerea unui poligraf în Parlament și toți deputații să fie supuși testului.

Menționăm că Pârlog are 43 de ani și a ocupat funcția de ministru al Jistiției în guvernele Tarlev și Greceanâi, din 2006 până în 2009. Acesta a ocupat până acum funcția de președinte al Comisiei pentru Controlul Fișierelor INTERPOL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md