/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ghimpu propune din nou ca 2018 să fie declarat Anul Unirii. Vornin: „Băieți, duceți-vă în România. Noi vă ajutăm”

missing
21 decembrie 2017, ora 11:16

„Rămâne pe aceiași poziție, ca Parlamentul să declare 2018 – Anul Unirii. Domnule Candu, am ascultat cu multă atenție și dragoste ce ați vorbit la București și am auzit că președintele Parlamentului nu sunteți împotriva unor acțiuni comune în ce privește actul unirii. Nu vorbim de unire pentru că știu că vă sperie unirea cu România, dar de ce vă temeți, nu scăpați”, a declarat Mihai Ghimpu.

„Mi-a plăcut mereu o frază – istoria nu trebuie să fie transformată în politică. Statalitatea și suveranitatea Republicii Moldova sunt lucruri sfinte. Proiectul unirii este o iluzie”, a spus Marian Lupu.

În discuție s-a implicat și Vladimir Voronin care a menționat că Moldova a ajuns în această situație din cauza unei instabilități politice: „Am propus data trecută că instituțiile de drept trebuie să se clarifice cu cei care vor să destrame țara și să o lipsească de independență. Băieți, nu pierdeți timpul, sunteți acceptați în România, duceți-vă și nu vă uitați înapoi. Noi vă vom ajuta cu ce trebuie”.

„Noi nu o singură dată am discutat la această temă și se pare că unii colegi, din lipsă de idei deja au pus pe bandă rulantă tot această propunere care vine să distrugă Republica Moldova”, a menționat Grigore Novac.

Liderul liberalilor a ținut să menționează că nu vorbește de unirea României cu Republica Moldova, ci doar de o aniversare și de istorie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram