Linkuri accesibilitate

Donald Trump ameninţă că va suspenda ajutorul financiar pentru ţările care vor vota pentru proiectul de rezoluție ONU referitor la statutul Ierusalimului


La Consiliul de Securitate ONU la 18 decembrie 2017
La Consiliul de Securitate ONU la 18 decembrie 2017

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat miercuri că va suspenda ajutorului financiar pentru ţările care vor vota joi în favoarea proiectului de rezoluţie a Naţiunilor Unite care cere Statelor Unite să renunţe la decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Surse diplomatice ONU au declarat însă pentru BBC că este puțin probabil ca aceast avertisment să aibă consecințe practice.

Luni, în Consiliul de Securitate ONU, Statele Unite au blocat prin veto rezoluția înaintată de Egipt care condamna decizia unilaterală a Washingtonului de a recunoaște Israelul drept capitala Israelului. Joi, o rezoluție similară, este prezentată în Adunarea Generală. Spre deosebire de Consiliul de Securitate, în Adunarea Generală nu există drept de veto, dar documentele sale nu au caracter obligatoriu. Noul text este propus de Yemen şi Turcia în numele grupului ţărilor arabe şi al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

XS
SM
MD
LG