Ce pățim dacă dormim cu telefonul mobil lângă noi? Medicii trag un semnal de alarmă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Departamentul de sănătate publică din California a publicat un ghid cu recomandări privind folosirea telefoanelor mobile.

Autoritățile recomandă limitatea expunerii la radiațiile emise de aceste gadgeturi, care pot fi periculoase pentru sănătate.

Mai multe studii au indicat o legătură între folosirea abuzivă a telefoanelor și probleme de fertilitate, de sănătate mentală, de atenție sau chiar creșterea riscului de cancer, scrie Daily Mail.

Problemele apar din cauza radiațiilor emise de telefoane, care folosesc semnale radio de joasă frecvența. Radiațiile sunt mai intense atunci când descărcăm un document mai mare sau când vizionam un film.

Cel mai evident efect negativ al telefoanelor a fost observat în cazul copiilor, care ajung să aibă probleme de concentrare.

Astfel, experții recomandă celor care utilizează telefoane mobile să nu le tină foarte aproape de corp și să stea la distanță de ele atunci când nu le folosesc.

El recomandă folosirea de accesorii hands-free sau comunicarea prin speaker, fără a ține telefonul la ureche.

Totodată, studiile au demonstrat că bărbații care își tin telefonul în buzunarul de la pantaloni riscă să devină infertili. De aceea, este indicat că talefonul să fie ținută într-o geantă.

De asemenea, noaptea nu este bine că telefonul să fie ținut sub pernă sau pe noptieră, ci la o distanță cât mai mare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...