Secţia de Reanimare Pediatrică şi Toxicologie de la Institutul Mamei şi Copilului este singura din ţară. Aici, ajung anual peste o mie de copii în stare extrem de gravă. E o luptă între viaţă şi moarte pe care o duc medicii. Copii cu intoxicaţii, născuţi prematur în stare gravă, cu afecţiuni ale sistemului nervos sau ale inimii, ori bebeluşi veniţi pe lume cu diverse malformaţii sunt îngrijiţi în această secţie.

Părinţii internaţi aici se roagă la căpătâiul copiilor, pentru viaţă. E un proces dureros şi o dramă. Spitalele noastre nu dispun de echipamentul medical necesar pentru a salva aceşti copii.

Pentru ultrasonografie, o analiză esenţială a organelor interne, copiii sunt purtaţi de medici pe paturi sau în braţe în alte secţii. Sunt coborâţi şi ridicaţi de la un etaj la altul, cu trusa de prim ajutor alături. Un aparat de ultrasonografie portabil ar rezolva această problemă.

Aparate elementare lipsesc din acest spital. Pe timp de vară, chinul copiilor din secţia de reanimare devine un calvar insuportabil din cauza căldurii. Nu există aparate de aer condiţionat, iar pentru o transfuzie de sânge, se mobilizează patru asistenţi, care, pentru a face posibilă procedura, ţin gheaţă direct pe punga de sânge şi pe firele care fac posibilă transfuzia.

În orice instituţie medicală, profilaxia infecţiilor nozocomiale se face inclusiv prin reparaţie. Această secţie n-a fost renovată de 10 ani.

Anul acesta, echipa din campania "Moş Crăciun există, Moş Crăciun eşti tu" vrea să facă o schimbare alături de dumneavoastră. Bloggeri, activişti şi membri ai organizaţiei "Love is Kind" s-au implicat într-un proiect fără precedent prin care vor să ofere copiilor din acest spital condiţii umane, un tratament modern şi o şansă la viaţă.
 
Secţia de Reanimare Pediatrică şi Toxicologie are nevoie de o renovare cu cele mai simple comodităţi pentru pacienţi. Împreună vrem să dotăm spitalul cu linoleum medical, mobilier pentru fiecare cameră, două aparate pentru echilibru acido-bazic, un aparat de ultrasonografie portabil, aparate de aer condiţionat şi jaluzele.

Oricine poate fi Moş Crăciun pentru copiii internaţi aici. Donaţiile le puteţi face la conturile afişate mai jos:

BC "Moldinconbank" S.A., COD MOLDMD2X334

CONT ÎN LEI
IBAN: MD98ML000022590498582624

CONT ÎN USD
IBAN: MD98ML000022590498582624
SWIFT: MOLDMD2X

CONT ÎN EURO
IBAN: MD98ML000022590498582624
SWIFT: MOLDMD2X
Beneficiar: Marian-Suparschii Maria

Număr de contact: 060842086

Nu uita! Anul acesta "Moş Crăciun Există, Moş Crăciun eşti tu"!