/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Pîrlog, pregătit pentru SIS. Candidatura sa a fost votată în comisiile parlamentare

missing
20 decembrie 2017, ora 17:39

În comisia de profil, pentru numirea lui Pîrlog la SIS au votat toți deputații democrați, membrii Grupului Popular European și deputatul neafiliat Oleg Ogor.

„În baza propunerii a 10 deputați, din partea coaliției de guvernare a fost propus domnul Vitalie Pîrlog la șefia SIS. Comisia a decis cu majoritatea de voturi să dea aviz pozitiv, votul a fost 6 pentru, 2 împotrivă și un membru al comisiei s-a abținut”, a spus Eugen Carpov, vicepreședintele comisie securitate națională apărare și ordine publică.

Despre numirea lui Pîrlog la SIS, expertul organizației „WatchDog” Valeriu Pașa a declarat, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, că este o modalitate voalată de a-l scoate pe acesta din funcția pe care o deține la „Interpol”: „Având o funcție inclusiv funcția de administrare a filierelor interpolului, acolo unde a generat foarte multe probleme, dar a soluționat și foarte multe situații, făcând niște servicii pentru cei care l-au delegat acolo. Vorbim despre mii de oameni care au fost introduși în căutarea internațională prin decizia acestei comisii a lui Pîrlog care de fapt, sunt persecutați politic”.

Numele lui Pîrlog este strâns legat și de Partidul Comuniștilor. La ultimele alegeri parlamentare el a candidat pe listele PCRM, iar recent, când Oxana Domenti și-a depus mandatul, urma să-i ocupe locul. Acesta, însă, a refuzat propunerea. Între anii 2006-2009, Pîrlog a ocupat fotoliul de ministru al Justiției în guvernul comunist. După căderea comuniștilor, el a fondat organizația non-guvernamentala „Alianța pentru Justiție și Drepturile Omului”, unde și astăzi figurează în calitate de președinte.

„Ziarul de Gardă” a scris că, în calitate de președinte al acestei asociații, Pîrlog la reprezentat la CEDO pe Oleg Voronin, fiul președintelui PCRM. Jurnaliștii de investigație susțin că Pîrlog are o casa de milioane și mașina împrumutată. În declaraţia sa de venit, depusă în 2013, când a candidat la funcţia de procuror general, Pîrlog a indicat venituri de 135 de mii de lei în anul 2012. El a mai declarat atunci o casă de aproape 180 de metri pătrați. Casa lui Pîrlog are două niveluri și se află pe str. Ciocârliei din Chişinău, acolo unde locuiește și Oleg Voronin. Am încercat în repetate rânduri astăzi să-l contactăm pe Vitalie Pârlog, dar acesta nu ne-a răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram