„Au intrat penalii în panică”. Cum comentează Iohannis graba PSD-ALDE de a adopta legile Justiţiei în Parlamentul român

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Într-o discuţie de final de an cu jurnaliştii, preşedintele român Klaus Iohannis a spus că PSD se grăbeşte să adopte legile Justiţiei pentru că au intrat „penalii în panică”, în condiţiile în care a trecut un an de când au preluat puterea cei din PSD şi ALDE.

„Dacă cineva crede că modificările netransparente la legile Justiţiei nu vor avea urmări, înseamnă că e căzut din lună”, a declarat Klaus Iohannis la întâlnirea cu jurnaliştii. „În urma acestor modificări nimeni (n.r.-dintre liderii europeni) nu va avea impresia că România s-a consolidat în ceea ce priveşte statul de drept. Am avut OUG 13 în iarnă, dar efectele ei au rămas”, a spus Iohannis potrivit Adevărul.

De asemenea, el a explicat graba privind adoptarea legilor Justiţiei prin următoarea replică: „Au intrat în panică penalii. Au văzut că a trecut un an (n.r.-de la preluarea guvernării de PSD) şi nu s-a întâmplat nimic”.

Şeful statului a vorbit şi despre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe care l-a criticat şi despre care a spus că îl evită. „Mi s-ar fi părut normal să mă anunţe înainte de a declanşa procesul pe legile Justiţiei. Nu are scuza că nu-l duce capul”, a mai spus liderul de la Palatul Cotroceni.

Întrebat de jurnalişti dacă va cere organizarea referendumului, Iohannis a precizat: „Mă gândesc la el şi îl păstrez. Nu e ultimul as din mânecă”. Mai mult, şeful statului a comentat şi dacă România ar putea ajunge în situaţia Poloniei, menţionând că „există un risc evident”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...