Vladimir Cebotari îşi depune anticipat mandatul. „Astăzi, îmi închei activitatea în calitate de ministru al Justiției”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, anunţă că îşi depune mandatul. Despre aceasta, se menţionează în cadrul unui mesaj de rămas-bun semnat de Cebotari, în care acesta anunţă public că astăzi îşi încheie activitatea în calitate de ministru al Justiției. Deocamdată nu este clar încă dacă este vorba despre o depunere, pe bune, a mandatului de ministru, sau aceasta face parte din aşa-numita remaniere guvernamentală anunţată ieri de preşedintele democrat, Vlad Plahotniuc.

„Îmi depun mandatul din această funcție-cheie în actul guvernării, dar, în continuare, voi urmări, voi susține, voi fi aproape de voi și justițiabilii noștri, pentru a aduce la nivelul așteptării fiecăruia situația din domeniul ce-l reprezint, și nu doar”, se arată în mesajul semnat de Vladimir Cebotari şi adresat unor „colegi, prieteni, parteneri de lucru”.

„Vreau să mulțumesc tuturor pentru colaborarea fructuoasă ce am avut-o în această perioadă prolifică! În aproape 2 ani jumătate, am reușit lucruri îndrăznețe, schimbări ambițioase și necesare, pentru ca cetățeanul să simtă schimbarea în actul justiției, iar dinamica pozitivă a încrederii cetățenilor noștri confirmă acest lucru”, se arată în mesaj.

Acesta mai menţionează că, „cu siguranță, este loc pentru mai bine” și va analiza „cu mult interes cum sunt implementate reformele în plină desfășurare, cum prind viață recentele proiecte promovate de Minister și Strategia de Dezvoltare a Sectorului Justiției”. „Trebuie să lucrăm intensiv, pentru ca noi toți să ne simțim mai protejați și să privim cu încredere în ziua de mâine!”, îşi încheie mesajul Vladimir Cebotari.

Precizăm că proiectul de lege privind aprobarea noii componenţe a Guvernului nu a ajuns încă în secretariatul Parlamentului. Astfel, anunţul privind depunerea mandatului nu este unul motivat de remanierea guvernamentală în urma căreia Vladimir Cebotari nu se va mai regăsi în noua componenţă a Guvernului, funcţie de ministru al Justiţiei urmând să-i revină fostului ministru al Justiţiei în Guvernul Filat şi fostului preşedinte al Curţii Constituţionale Alexandru Tănase.

Este de menţionat şi faptul că Vladimir Cebotari este unul dintre cei 13 vicepreşedinţi ai Partidului Democrat, iar în cadrul briefingului Partidului Democrat de ieri, preşedintele PD, Vlad Plahotniuc, a anunţat că unii din miniştrii care nu se vor regăsi în noua componenţă a Guvernului, în speţă Vladimir Cebotari, îşi vor continua activitatea în cadrul partidului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...