Ambasadorul SUA la ONU va „nota numele” ţărilor care votează în favoarea rezoluţiei privind Ierusalimul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a avertizat membrii Naţiunilor Unite că va „nota numele” ţărilor care votează pentru a respinge recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului de către preşedintele american Donald Trump, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Nikki Haley a transmis statelor membre în Adunarea Generală a ONU, printr-o scrisoare trimisă inclusiv delegaţilor europeni, că îi va raporta preşedintelui Donald Trump numele celor care vor vota în favoarea rezoluţiei respinse de SUA în cadrul Consiliului de Securitate, potrivit Mediafax.

„Pe măsură ce vă gândiţi la vot, vă încurajez să ştiţi că preşedintele şi Statele Unite vor lua acest vor în mod personal. Preşedintele mi-a cerut să îi raportez cine votează împotriva noastra”, a declarat ambasadorul SUA la ONU.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite va ţine o întâlnire de urgenţă, joi, cu scopul de a vota proiectul de revoluţie care respinge decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

„În cadrul ONU ni se cere mereu să facem şi să oferim mai mult. Aşadar, când luăm o decizie bazată pe voinţa cetăţenilor americani, cu privire la unde să ne mutăm ambasada, nu ne aşteptăm ca cei pe care i-am ajutat să fie împotriva noastră. Joi va exista un vot care ne va critica alegerea. SUA va nota nume”, a postat Nikki Haley pe contul personal de Twitter, pentru a sublinia ce comunicase deja în scrisoare.

Spre deosebire de Consiliul de Securitate, unde unul dintre membrii permanenţi (SUA, Marea Britanie, China, Franţa şi Rusia) poate bloca orice rezoluţie, în Adunarea Generală niciun membru nu are o astfel de putere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...