06:53:49 16.04.2024
Stiri

OPINIE // Noile numiri de la Guvern DEZARMEAZĂ opoziția parlamentară și extraparlamentară

Politică 20.12.2017 13:00 Vizualizări2371 Autor: Ziarul National
OPINIE // Noile numiri de la Guvern DEZARMEAZĂ opoziția parlamentară și extraparlamentară Independent


Schimbarea garniturii guvernamentale vine să dezarmeze opoziția parlamentară și extraparlamentară. Cei șapte noi miniștri ai Cabinetului Filip sunt specialiști în domeniile lor de activitate și, cu excepția lui Iurie Leancă și Alexandru Tănase, au puține conexiuni cu politica moldavă.

Opinia îi aparține jurnalistului Victor Nichituș care a scris pe blogul său că noile numiri aduc plus valoare Cabinetului Filip.

„Surprinzătoarea prezență a lui Iurie Leancă în Guvern vine să consolideze coaliția dintre Partidul Popular European și Partidul Democrat din Moldova: popularii moldoveni vor deține funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană și cea de ministru al Apărării. Dacă fostul premier Leancă a părăsit funcția de vicepreședinte al Parlamentului pentru a o prelua pe cea de vicepremier, înseamnă că noua funcție este foarte importantă. La fel de neașteptată, revenirea lui Alexandru Tănase la cârma Ministerului Justiției a provocat comentarii: democrații au adus la guvernare oameni din vechea garnitură guvernamentală a Partidului Liberal Democrat. Un semn de slăbiciune, spune liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, convinsă că „remanierea făcută a arătat că Partidul Democrat nu are cadre”. Constat că Maia Sandu nu pune la îndoială pregătirea noilor membrii ai Cabinetului de Miniștri. Nu are de ce”, susține Nichituș.

Jurnalistul o mai îndeamnă pe Maia Sandu să prezinte o listă a viitorilor miniștri, arătându-se convins că doar dânsa la PAS este locomotiva electorală.

„Maia Sandu susține că, „după alegerile parlamentare din 2018, va aduce în politică oameni cu adevărat integri şi profesionişti”. Dacă are sânge în sistem, și profesioniștii alături, să facă bine și să-i prezinte. Ca să știm din timp, dacă avem pentru ce vota cu PAS, ori nu. Maia Sandu nu va prezenta o listă a posibililor viitori miniștri. Pentru că în afară de ea, nimeni din jurul ei nu poate fi o locomotivă electorală. Asta este adevărata depresie a vieții politice din Republica Moldova – neimplicarea în politică a experților”, conchide Nichituș.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md