13:34:47 29.03.2024
Stiri

Voronin CRITICĂ „noul-vechi” Guvern: „Un pericol pentru independența R. Moldova”

Politică 20.12.2017 13:18 Vizualizări2078 Autor: Ziarul National
Voronin CRITICĂ „noul-vechi” Guvern: „Un pericol pentru independența R. Moldova”


„Noul-vechi” Guvern, anunțat, ieri, de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este „legat furtul miliardului”, acuză liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

Comunistul a amintit astăzi, într-o conferință de presă, că cei doi foști premieri, Iurie Leancă și Chiril Gaburici, sunt cei care au semnat deciziile pentru a da din rezervele Băncii Naționale peste 13 miliarde de lei celor trei bănci implicate în jaful miliardului.

„Nici nu au răspuns pentru asta, dar se întorc în Guvern”, a adăugat Voronin. Iurie Leancă va fi vicepremier pentru Integrare Europeană, iar Gaburici - ministru al Economiei și Infrastructurii.

Voronin l-a vorbit de rău și pe fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care va reveni la cârma Ministerului Justiției.

Potrivit comunistului, Tănase „prezintă un pericol direct pentru independența R. Moldova”, fiindcă toți ar cunoaște „viziunile sale antistatale” și că, fiind la Curtea Constituțională, ar fi îndeplinit „comenzile regimului”, modificând de „zece ori Constituția” în interesul celor de la guvernare.

CITIȚI și Șapte NUME NOI în Guvern. Cine urmează să părăsească Executivul

Cât despre ceilalți patru noi miniștri, Voronin zice că numele lor nu îi spun nimic: „Cine sunt ei, ce experiență au, cu ce sunt mai buni ca alții? O să vedem în curând”.

Liderul PCRM nu crede nici în declarația democraților, potrivit căreia, prin numirile de ieri, s-ar depolitiza Guvernul.

„Ce fel de depolitizare, când e vorba de Leancă? Și Andrian Candu a spus că locul acestuia în Parlament urmează a fi ocupat de un deputat din același grup parlamentar. Sau Tănase - toți știu cât este de politizat”, a conchis Vladimir Voronin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md