/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Liberalii pun condiții democraților: Mai întâi modificarea Limbii Române în Constituție, apoi introducerea Integrării Europene

missing
20 decembrie 2017, ora 12:56

„PL aduce la cunoștință că suntem puși în situația să insistăm pe adoptarea proiectului ce ține de limba română. După ce vom vota modificarea art.13 al Constituției, deputații PL vor vota proiectul PDM ce ține de integrarea europeană. Nu condiționăm, nu șantajăm, dar aceasta a fost, este și va fi poziția PL, pentru că adevărul este adevăr. Cu ceea ce ți-au lăsat părinții și Dumnezeu, nu trebuie să te joci. Limba moldovenească este o minciună inventată de cei care ne-au ocupat”, a menționat Ghimpu.

Valeriu Munteanu a spus că de-a lungul timpului mai mulți lideri ai PD-ului s-au expus negativ în ceea ce ține de modificarea limbii, iar pentru ca aceștia să nu se răzgândească, s-a decis să se purceadă la acest lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram