Alarmă falsă! Procurorii români au crezut că o grupare de rakeți din R. Moldova au atacat un microbuz

Poliția din trei județe, Cluj, Sălaj și Bistrița a intrat ieri în alertă maximă, după ce pe sistemul de urgență 112, s-a anunțat că înspre un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova s-a aruncat o grenadă și s-a tras cu pistolul, scrie evz.ro.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc pe un drum național care trece prin localitatea Gâlgău, județul Sălaj. La un moment dat, un tânăr a scos un pistol și a tras de mai multe ori spre microbuz.

Procurorii și polițiștii au crezut, în prima fază, că au de a face cu o reglare de conturi în stil mafiot, și că o grupare rakeți din Republica Moldova ar fi atacat acel microbuz, în care se aflau mai multe persoane care mergeau acasă.

Abia după ce autoturismul a fost oprit în trafic la Dej s-a aflat și adevărul.

Potrivit procurorilor din Sălaj, la un moment dat pe DN 1C, a existat o șicanare în trafic, după care ocupanții autoturismului, înmatriculat în Bistrița, au aruncat spre microbuz cu petarde și au tras cu un pistol cu gaze. În autoturism se afla șoferul, de 49 de ani, un tânăr de 23 de ani care a tras cu pistolul și o femeie de 47 de ani din Dâmbovița.

Cei trei pasageri au fost inculpați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă calificată, deoarece au introdus în România un pistol cu gaze și 50 de gloanțe, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În plus, tânărul care a tras a mai fost inculpat și pentru infracțiunea de uz de armă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.