/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Primului parc pentru tehnologia informației „Moldova IT park” îşi va începe activitatea de la 1 ianuarie 2018

missing
20 decembrie 2017, ora 11:19

Scopul principal al noii structuri este asigurarea unei platforme organizaţionale cu un set de mecanisme şi facilităţi inovative pentru impulsionarea creşterii industriei tehnologiei informaţiei, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea investiţiilor locale şi străine.

Parcul IT va fi unul virtual, cu posibilitatea creării în perspectivă a infrastructurii fizice. Administratorul este numit de Guvern, pe un termen de 5 ani, iar administrația are statut de persoană juridică și activează pe principii de autofinanțare.

De asemenea, Guvernul a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Administraţiei parcului şi Regulamentul de înregistrare a rezidenţilor acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram