O minoră, supusă exploatării sexuale de un cuplu din Orhei. Cei doi au amenințat-o cu răfuială fizică// VIDEO

Un cuplu din raionul Orhei, cu vârsta cuprinsă între 26 și respectiv 36 de ani, sunt cercetați penal, pentru că ar fi exploatat sexual necomercial o minoră.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că la șfârșitul lunii octombrie, suspecții urmărind scopul exploatării sexuale necomerciale, au  convins o  minoră de 17 ani  să presteze servicii sexuale cuplului.  Pentru serviciile sexuale ale minorei, suspecții i-au promis pentru primul raport suma de 300 lei, ulterior 400 de  lei, pentru un alt raport sexual în aceleași condiții.

Astfel, obținând acordul victimei, suspecții au exploatat sexual minora. Ulterior, cuplul au amenințat-o cu răfuială fizică pe victimă, solicitând ca aceasta să restituie banii menționați, iar pe viitor să le presteze servicii sexuale gratuit de fiecare dată când aceștia vor apela.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, 60 de boabe de cânepă, un cartuș calibru 5,45 și cânepă în forme de tufe uscate.

La moment, bărbatul este arestat pentru 30 de zile, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă pedeapsă sub forma de închisoare de la 15 la 20 de ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.