16:44:44 25.04.2024
Stiri

Remanierile la Guvern NU s-au încheiat ieri: Miniștrii pleacă, dar fac noi propuneri de angajări. „Ion Sturza” în Executiv

Politică 20.12.2017 10:35 Vizualizări8927 Autor: Ziarul National
Remanierile la Guvern NU s-au încheiat ieri: Miniștrii pleacă, dar fac noi propuneri de angajări. „Ion Sturza” în Executiv
CarolinaPerebinos, noul secretar de stat la MAEIE


Guvernul a demis astăzi mai mulți viceminiștri și secretari și a făcut numiri noi, inclusiv la propunerea miniștrilor care vor pleca în scurt timp din Executiv.

Astfel, deși ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, nu va mai face parte din Guvern, acesta urmând să fie înclocuit de Tudor Ulianovschi, ministrul a propus-o astăzi în funcția de secretar de stat în același minister pe Carolina Peribinos, care va fi responsabilă inclusiv de domeniul afacerilor consulare.

Viceministrul Finanțelor, Iurie Cicibaba, a fost demis din funcție, iar în funcția de secretar de stat la acest minister vine Viorica Pricop, care va fi responsabilă inclusiv de reglementarea sectorului financiar.

Viceminiștrii Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Ion Apostol, Vasile Luca și Ion Parea au fost demiși la propunerea ministrului care pleacă, Vasile Bâtcă, iar în calitate de secretari de stat la același minister au fost numiți Vasile Luca și Valentina Țapeș, ultima fiind responsabilă de domeniul mediului și resurselor naturale.

Totodată, viceminiștrii pentru tineret și sport, Pavel Ianețchi și Ivan Florean, au fost demiși, iar în calitate de secretar de stat în domeniul educației la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost numită Angela Cutasevici, lector la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.

Atunci când ministrul Apărării, Eugen Sturza, a vrut să propună o numire, premierul Pavel Filip l-a prezentat: „Ion Sturza, vă rog”. Gafa a stârnit amuzamentul membrilor Cabinetului de miniștri care l-au acceptat pe Dumitru Mânzărari în funcția de secretar de stat la Ministerul Apărării.

În aceeași ședință de Guvern, Iurie Cazacu și Valentin Guznac au fost eliberați din funcțiile de secretari adjuncți ai Guvernului, iar în locul lor au venit Adrian Enache și Mihai Casapu.

La solicitarea procurorilor anticorupție, vicedirectorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vsevolod Stamati, a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei penale în care este cercetat pentru corupție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md