/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Moldova și Ucraina au lansat controlul comun la punctul de trecere „Palanca”

missing
20 decembrie 2017, ora 09:12

Această activitate însumă o serie de avantaje atât pentru participanții la traficul transfrontalier, dar și pentru angajații instituțiilor de frontieră și vamale: utilizarea în comun a infrastructurii și a echipamentelor, care duc la excluderea cheltuelilor suplimentare de amenajare și întreținere; punerea în aplicare a principiului ONE-STOP, care ar reduce la minim posibil timpii de așteptare în punctele de trecere, dar și la optimizare a procedurilor de control; crearea condițiilor favorabile pentru trecerea frontierei de stat a persoanelor, a vehiculelor și a mărfurilor; îmbunătățirea măsurilor de control asupra acțiunilor ilicite, în care ar putea fi atrași angajații, ceea ce ar eficientiza combaterea corupției.

Pe 19 decembrie a fost anunțată lansarea oficială și a patrulării comune pe segmentul central (transnistrean) al frontierei moldo-ucrainene. O acţiune care are menirea de a consolida cooperarea bilaterală şi spori nivelul de securizare a frontierei de stat comune, prin implementarea noilor forme de supraveghere a frontierei în corespundere cu cerinţele şi practica Uniunii Europene. Patrularea comună pe segmentul transnistrean va avea loc doar pe teritoriul Ucrainei.

În prezent la frontiera moldo-ucraineană este organizat controlul comun în șapte puncte de trecere: „Criva-Mamalîga”, „Meveja-Zeleonaia”, „Briceni – Rosoșanî”, „Larga – Kelmenți”, „Giurgiulești – Reni”, „Palanca – Maiaki-Udobnoe” și „Pervomaisc – Cuciurgan”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram