/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Plahotniuc a făcut o lovitură de teatru”. Invitații „Politica”, despre remanierile anunțate la Guvern

20 decembrie 2017, ora 08:40

M-a surprins comunicarea coordonatorului și a PDM care a urmat care m-a dus cu gândul la un terci din capul lor. Așa și nu am înțeles este depolitizat, politizat acest Guvern. Am ajuns să avem un Guvern mixt. PD este într-o criză. S-a ajuns la un fel de „cacealma” Emblematice sunt numirile a doi miniștri vizați direct în jaful miliardului”, afirmă Victor Ciobanu, analist politic.

Plahotniuc a făcut astăzi o lovitură de teatru. Dacă reușește cineva să mă convingă pe mine că într-un an electoral se merge cu doi oameni care sunt simbolul miliardului furat și că el cu acești oameni vrea să dea o conotație tehnocrată unui Guvern, atunci eu sunt gata să încetez a mai lupta în spațiul public”. „Plahotniuc nu poate rămâne în poziția în care se află el acum. El ori pleacă din partid, ori ajunge prim-ministru. Dacă va fi această componență trebuie să considerăm că Plahotniuc și-a tras un glonte în cap. Dacă mergi cu un asemenea Guvern, cu Leancă și Gaburici, asta înseamnă că la viitoarele alegeri putem spune că Dodon câștigă cu 70-80 la suta. Plahotniuc urmărește pas cu pas să ajungă un oficial al RM și nu un oficial oarecare, ci în cea mai bună poziție. Eu cred el va folosi sărbătorile de iarnă ca perdea de fum”,susține Sergiu Mocanu, președinte Mișcarea Populară Antimafie.

Nu are nici un rost ca Plahotniuc să devină prim-ministru. Nu cred că Plahotniuc face totul din capul său. Pentru Plahotniuc astăzi nu este convenabil să devină prim-ministru”, crede Anatolie Țăranu, analist politic.

Plan probabil are. Poate să fie el prim-ministru, poate să nu fie. Lucrul acesta nu poate să ajute PD-ul”, afirmă Valeriu Pașa, expert WatchDog.md.

TV8.md amintește că, marți, 19 decembrie, președintele PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat că remanieri la Guvern și a nominalizat șape noi membri, dintre cinci miniștri noi și doi vice-prim-miniștri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram