Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.12.2017

Relaţiile moldo-turce, în ascensiune

Relaţiile moldo-turce, în ascensiune

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Viceprim-ministrul Republicii Turce, Hakan Çavuşoğlu, aflat la Chişinău în contextul participării la cea de-a IX-a sesiune a Comisiei interguvernamentale moldo-turce pentru colaborare comercial-economică.

Oficialii au avut un schimb de opinii privind dialogul politic bilateral, evoluțiile social-economice şi perspectivele de extindere a domeniilor de cooperare.

„Relaţiile dintre state se construiesc pe relaţiile dintre oameni, iar relaţiile noastre bune se datorează oamenilor care le dezvoltă şi le menţin”, a spus Pavel Filip. În context, Premierul a apreciat implementarea cu succes a Acordului de Liber Schimb dintre cele două țări, intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2016. Oficialii au remarcat că documentul a creat condiţii prielnice pentru eliminarea barierelor în calea comerţului.

De asemenea, parţile au constatat că sesiunile Comisiei interguvernamentale moldo-turce pentru colaborare comercial-economică demonstrează o dată în plus multitudinea de interese comune și resurse pentru apropierea și diversificarea relațiilor bilaterale.

Oficialii au mai discutat despre proiectele pe care Turcia le implementrază în Găgăuzia şi  posibilitatea de extindere a acestora pe întreg teritoriul ţării.

La finalul întrevederii, Viceprim-ministrul Hakan Cavuşoglu l-a invitat pe Premierul Pavel Filip să efectueze o vizită oficială în Republica Turcia, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus