PD: Dodon este obligat să semneze decretele de numire ale miniștrilor propuși astăzi

Reprezentanții Partidului Democrat (PD) consideră că era previzibilă reacția președintelui Igor Dodon în ceea ce privește noile nominalizări în Guvernul condus de Pavel Filip, dar asta nu înseamnă că șeful statului poate să încalce Constituția.

„Poziția noastră este clară. Noi am prezentat astăzi lista de propuneri pentru noii membri ai Cabinetului de miniștri. Dacă președintele Dodon va refuza să semneze decretele de numire, atunci vom înainta repetat aceleași candidaturi”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari.

Sursa citată a evitat, deocamdată, să spună cum se va proceda, dacă Igor Dodon va refuza și a doua orară să semneze decretele de numire. „Conform Constituției, președintele este obligat a doua oară să semneze aceste decrete. Dumnealui a depus jurământul să respecte Constituția. Eu nu vreau să spun, deocamdată, ce pași vom întreprinde dacă nu semnează decretele. Dânsul trebuie să-și asume faptul că încalcă Constituția”, a explicat Gămurari.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.