/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Spuma poliției naționale s-a distrat aseară la un hotel de lux din Capitală. Și-au împărțit medalii, diplome și au ținut discursuri

missing
19 decembrie 2017, ora 19:16

Polițiștii s-au adunat la restaurantul unui hotel de lux din centrul Chișinăului. Unii polițiști invitați la eveniment au primit medalii și diplome. După partea oficială, bogată în discursuri triumfaliste, șefii de la MAI au mers să sărbătorească. Printre cei mai buni oameni ai legii s-au numărat și unele polițiste.

„Consider că o femeia trebuie să se afirme nu doar la bucătărie, dar și cot la cot cu bărbații. Să demonstreze că este puternică”, a spus Alina Stahurschi, ofițer superior de investigație.

Cei prezenți la eveniment au rămas încântați de manifestația organizată pentru ei.

„Eu vreau să vă spun că fiecare polițist a primit premiul”, a menționat Alexanr Ceban, inspector de patrulare.

„Este un eveniment pe cinste, pe măsură, consacrat zilei poliției naționale”, a susținut Sava Chirică, comandat „Fulger”.

Conducerea MAI a enumerat reușitele, iar premierul a subliniat că încearcă să creeze condiții mai bune polițiștilor.

„Poliția și-a recăpătat încrederea în sine, are o capacitate mai mare de a combate criminalitatea organizată, cu criminalitatea transfrontalieră, iar operațiunile pe care le întreprindem împreună cu colegii sunt de o anvergură mult mai mare decât cele precedente”, a declarat Alexandru Jizdan, ministrul MAI.

Infracționalitatea s-a redus în țara noastră cu 20% față de anul trecut. Vreau să vă spun că avem toată deschiderea și grija lor pentru a vă crea condiții mai bune”, a spus Pavel Filip, prim-ministru.

Totuși, potrivit ultimului sondaj făcut public, poliția în Republica Moldova se bucură de încrederea a numai 37% din populație.

„Bineînțeles că poliția fiind și acel organ care aplică sancțiuni, acel organ care documentează încălcări unele categorii de persoane nu pot fi mulțumite deoarece au fost demotivați”, susține Marin Maxim, șeful de securitate publică.

„Ba din contra, ultimele sondaje arată că oamenii au încredere își recapătă încrederea în poliție în urma schimbărilor și a activităților zi de zi. Noi doar trebuie să ne fortificăm activitatea”, menționează Sava Chircă, comandant „Fulger”.

La eveniment au participat mai mulți artiști autohtoni. Iar după partea oficială, s-a băut șampanie și vin. În ceea ce privește costurile, IGP ne-a promis că va veni mai târziu cu o informație.

„Bugetul nu a fost mai mare ca în anii precedenți. Am să mă pregătesc adăugător și vă voi răspunde. Toți interpreții au fost mult mai modești ca în anii precedenți, mulți au venit pentru sume simbolice”, a declarat Alexandru Pînzari, șeful IGP.

Nu toți polițiștii au știut că ieri cineva a sărbătorit ziua Poliției în condiții de lux. Unii au muncit, iar alții au sărbătorit acasă.

„Ca și colegul am fost la serviciu. – Nu ați sărbătorit? – Nu am reușit să sărbătoresc”.

„Super! Ca orișicare de sărbătoare de ziua profesională”.

„Am fost la Serviciu. – Dar nu ați fost invitat la Radisson? – Nu”.

„Nu prea am sărbătorit mult. Nu, nu am fost la Radisson”.

Aproximativ 150 de persoane au fost prezente la eveniment, inclusiv ambasadori, reprezentanți ai societății civile, dar și polițiștii apreciați de IGP ca fiind cei mai buni.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram