/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Alexandru Slusari, vicepreședintele DA: Leancă, Gaburici, Tănase și Jizdan sunt dependenți de Plahotniuc

missing
19 decembrie 2017, ora 16:55

„Cine vine? Doi foști simpli prim-miniștrii Leancă și Gaburici. Doi implicați în procesul devalizării sistemului bancar. Doi traseiști politici”, scrie Slusari pe facebook.

Tot acolo, vicepreședintele DA afirmă că „Leancă, Gaburici, Tănase, Jizdan. Sunt persoane vulnerabile și dependente totalmente de Plahotniuc, menite să-i asigure un fundal, pe care el să poată arăta în fața poporului un pic mai alb”.

Ulterior Slusari face o listă pentru Gaburici și Leancă și deciziile importante în care au fost aceștia implicați.

Leancă „alături de Candu, Drăguțan și Arapu a semnat Hotărîrea Guvernului din 13 noiembrie 2014 privind oferirea garanției de stat în valoarea de 9,5 mlrd. lei pentru acordarea creditului celor trei bănci ciruite. A făcut acest lucru fără înstăurarea imediată a administrației de stat în aceste bănci. Drept rezultat, pe 24-26 noiembrie doar din Banca Socială au fost sustrase 13,5 mlrd. lei. Bănuiesc că mare “european” fiecare noapte are un vis cu sunetul cătușilor, care va deveni unu real după apăriția justiției independente”, scrie Slusari.

Gaburici „împreună cu Bride și același Arapu a mai oferit garanțiile de stat pentru acordarea creditelor acelorași bănci în suma de 5,4 mlrd. Mai planifica încă 7,5 mlrd., însă protestele masive începute în aprilie 2015 l-au oprit. Mi-a amintesc că toată perioada scurtă de cînd el a fost prim-ministru toți ziariști erau foarte curioși dacă dânsul are diplomă reală. Pe acest subiect el chiar a fost chemat în Procuratură și pe faptul falsificării diplomei a fost pornit un dosar penal. Din câte eu am înțeles, domnul Chiril este самоучка. Însă, după demisia lui Procuratura mai mult nu a avut întrebări referitor la studiile dumnealui. Probabil, Plahotniuc a decis că un personaj fără diplomă, fost prieten a lui Filat, care are implicarea în dosarul jafului secolului ar fi cel mai eficient ministru al economiei”, adaugă vicepreședintele DA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram