Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ex-premierul cu diplomă falsă, numit…

Ex-premierul cu diplomă falsă, numit de Plahotniuc nou ministru al Economiei

Ex-premierul Chiril Gaburici, care în iunie 2015 a plecat din funcție după de Ziarul de Gardă a scris că a picat BAC-ul și a făcut studii economice „fără frecvență” la o universitate nelicențiată, iar Procuratura a inițiat un dosar penal privind studiile sale, revine la guvernare. Chiril Gaburici urmează să preia fotoliul de ministru al Economiei după ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat schimbarea a șapte nume de minștri din componența Guvernului Filip.

În ancheta jurnalistică „CV-ul necenzurat al premierului”, din 5 martie 2015, Ziarul de Gardă a scris că Chiril Gaburici, pe atunci prim-ministrul R. Moldova, nu a reuşit să susţină examenul de bacalaureat în anul 1995, perioadă în care învăţa la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul. Cu toate acestea, în 2004, la 28 de ani (!), având deja o funcţie de conducere la Moldcell, ex-premierul a obţinut diplomă de studii superioare, absolvind la „fără frecvenţă” Universitatea Slavonă din R. Moldova, instituţie care abia în 2003 primise acreditarea de la Ministerului Educaţiei şi abia în 2005, peste un an de la luarea diplomei de către Gaburici – licenţa.

După publicarea subiectului, Ministerul Educației confirma că Gaburici a fost exmatriculat “din proprie dorință” în septembrie 1995 de la Colegiul Republican Microelectronică și Tehnică de Calcul CRMTC, fără diplomă de BAC. Totodată, în 1997, el a fost exmatriculat de la ASEM pentru că nu a frecventat orele, plecând la muncă peste hotare.

În timp ce într-un răspuns oficial oferit pentru ZdG, Chiril Gaburici susținea că a fost înmatriculat la Universitatea Slavonă în anul 1998, într-un răspuns al Ministerului Educației se spunea că acesta a fost înmnatriculat în anul 2000.

Citiți

CV-ul necenzurat al premierului sau cum Chiril Gaburici a picat BAC-ul și a făcut economie la „fără frecvență” la o universitate nelicențiată //