09:06:43 23.04.2024
Stiri

DREPTATE pentru liderul protestelor anti-Dodon de după alegerile prezidențiale de acum un an

Social 19.12.2017 11:45 Vizualizări1723 Autor: Ziarul National
DREPTATE pentru liderul protestelor anti-Dodon de după alegerile prezidențiale de acum un an UNIREA-ODIP


Liderul protestelor anti-Dodon şi preşedintele Asociaţiei „UNIREA – ODIP”, Vlad Bileţchi, a câştigat procesele care i-a fost intentate pentru organizarea protestelor după alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie 2017.

Bilețchi a fost dat în judecată pentru „încălcarea legii privind desfăşurarea întrunirilor” şi „blocarea intenţionată a arterelor şi străzilor”, iar ședințele de judecată au durat mai bine de un an. Unionistul a respins acuzațiile la adresa sa, menționând că este vorba despre o amplă campanie de denigrare a mișcării protestatare.

Primul dosar care a fost câştigat a fost cel în care liderul „UNIREA – ODIP” era acuzat că ar fi blocat intenţionat strada Vasile Alecsandri în timpul manifestaţiei.

„Cel de-al doilea dosar, ce ține de desfăşurarea întrunirii, a durat cel mai mult. După ce am avut câştig de cauză la Judecătoria Chişinău, dosarul a fost contestat de acuzatorul de stat la Curtea de Apel. Ulterior, Curtea de Apel a trimis spre rejudecare cazul. Revenind la prima instanţă, am primit din nou câştig de cauză”, a declarat Bileţchi, citat de un comunicat de presă al Asociaţiei „UNIREA – ODIP”.

Acesta s-a declarat dezamăgit de felul cum au tratat autorităţile acest caz, întrucât timp de un an a fost purtat în zadar prin instanţe.

„Este o victorie pentru noi, dar în acelaşi timp şi o demonstrare a faptului că avem o justiţie selectivă, care acţionează doar atunci când devii incomod pentru sistem. În noiembrie 2016, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva alegerilor fraudate şi împotriva lui Igor Dodon. Mai multe portaluri de ştiri, ziare, radiouri şi televiziuni au mediatizat pe plan international protestul din Chişinău. Ne-am exprimat nemulţumirea şi dezacordul, iar pentru asta au hotărât să ne judece şi să ne amendeze”, a mai precizat Bileţchi.

Asociația „UNIREA – ODIP” consideră că cele două dosare i-au fost intentate liderului său „fără o bază juridică şi cu scopul de a intimida şi persecuta membrii pentru protestele care au avut un ecou puternic în lumea întreagă”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md