Actualitate

Deputat rus: Rechemarea ambasadorului moldovean de la Moscova este o provocare a lui Plahotniuc împotriva lui Dodon

Parlamentarul rus consideră că în spatele acestei provocări ar sta liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care ar intenţiona în aşa mod să slăbească influenţa şefului statului, mai ales în contextul campaniei preelectorale.

„Sunt convins că este o provocare împotriva lui Dodon. Eu îl cunosc pe ambasador, este o persoană orientată spre Rusia”, a declarat oficialulul rus pentru Russia Today.

Deputatul a subliniat că recent un grup format din 30 de parlamentari moldoveni (în mare parte socialişti) a fost în vizită în Duma de Stat de la Moscova. Aceştia şi-au manifestat intenţia de a participa corect în campania electorală pentru parlamentarele din 2018.

„Dar judecând după acţiunile lui Plahotniuc, el nu se fereşte de orice metode, inclusiv de a-l suspenda temporar pe Dodon de la putere, când el are nevoie de a semna decretul privind numirea în funcţie a ministrului Apărării. De aceea, rechemarea ambasadorului pentru consultaţii e din aceeaşi operă”, a subliniat Kalashnikov.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţa, a fost rechemat luni, 18 decembrie, la Chişinău. Anunţul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne, care îşi motivează decizia prin necesitatea de a avea consultări cu reprezentantul Moldovei la Moscova „în legătură cu cazurile de hărţuire şi intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova”.

Igor Dodon a declarat că rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova este o nouă provocare a guvernării proeuropene de la Chişinău. El s-a arătat indignat de această decizie şi a subliniat că ea va influenţa negativ relaţiile moldo-ruse.

Autor:  adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *