/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Trei cazuri de rabie și un caz de pestă porcină. În ce raioane ale țării au fost depistate

missing
19 decembrie 2017, ora 09:59

Potrivit ANSA au fost identificate trei cazuri de rabie:
– la o pisică în raionul Hîncești;
– la o bovină în raionul Leova;
– la o vulpe în raionul Dubăsari.

Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate circa 100 de cazuri de rabie. Sursa principală de infecție rabică în Moldova sunt vulpile, susțin specialiștii. Deși numărul vulpilor infectate a scăzut până la 12 în 2016 comparativ cu anul 2015, totuși infecția se răspîndește ulterior prin intermediul animalelor domestice, precum cîinii, pisicile și bovinele antrenate în procesul epizootic.

Cazul de pestă porcină a fost identificat la Cărpineni, Hîncești. Potrivit reprezentanților ANSA din Chișinău, încă la sfârșit de noiembrie au existat suspiciuni că un animal din Cărpineni prezintă semnele unei boli. Imediat au fost prelevate probele acestea fiind expediate în Madrid. În data de 4 decembrie specialiștii din Spania au confirmat că porcul, care între timp a fost sacrificat și îngropat, avea pestă porcină africană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram